• Home
  • Zakelijk
    • alkmaarinbedrijf
    • noordkopinbedrijf
    • waterlandinbedrijf
    • Westfrieslandinbedrijf
  • Nieuws
    • AlkmaarRegio
    • NoordkopRegio
    • WaterlandRegio
    • WestfrieslandRegio
  • Verdieping
    • Columns
    • Starter vd Week
    • Radio
  • Agenda
  • Regio vacatures
  • Contact
ZakelijkNHN
  • Home
  • Nieuws
    • NHNregio
    • AlkmaarRegio
    • NoordkopRegio
    • WestfrieslandRegio
    • WaterlandRegio
  • Zakelijk
    • ZakelijkNHN
    • Alkmaarinbedrijf
    • Noordkopinbedrijf
    • Waterlandinbedrijf
    • Westfrieslandinbedrijf
  • Verdieping
    • Column
    • Regio vacatures
  • Contact
No Result
View All Result
  • Home
  • Nieuws
    • NHNregio
    • AlkmaarRegio
    • NoordkopRegio
    • WestfrieslandRegio
    • WaterlandRegio
  • Zakelijk
    • ZakelijkNHN
    • Alkmaarinbedrijf
    • Noordkopinbedrijf
    • Waterlandinbedrijf
    • Westfrieslandinbedrijf
  • Verdieping
    • Column
    • Regio vacatures
  • Contact
No Result
View All Result
ZakelijkNHN
No Result
View All Result

Van der Valk Volendam en Hoorn maken stages mogelijk voor Leerlingen SVO vakopleiding

Redactie Door Redactie
10 februari 2021
in Nieuws, Waterland Regio, waterlandinbedrijf, westfrieslandinbedrijf, zakelijknhn
0
Van der Valk Volendam en Hoorn maken stages mogelijk voor Leerlingen SVO vakopleiding
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

HOUTEN, 10 februari 2021 – Corona maakt het de horeca momenteel moeilijk, maar naar verwachting volgen na de crisis hoogtijdagen voor de branche. Om personeelstekorten op lange termijn te voorkomen én om studenten kansen te bieden op een mooie baan, sloegen SVO vakopleiding food en Van der Valk Hotels & Restaurants de handen ineen. Studenten van de mbo 2-opleiding Medewerker food & hospitality kunnen vanaf komend schooljaar stage lopen bij een Van der Valk-locatie.

SVO leidt vakmensen op voor de foodbranche, waaronder de horeca. De vakopleider biedt mbo-opleidingen op verschillende niveaus, waaronder de voltijds BOL-opleiding Medewerker food & hospitality op mbo-niveau 2. De praktijk staat centraal in deze opleiding: studenten lopen één tot drie dagen per week stage bij hun leerbedrijf. SVO garandeert een stageplek voor haar studenten. Janneke Keuning, onderwijsmanager bij SVO: “We breiden ons aanbod aan goede stageplekken continu uit en onze samenwerking met Van der Valk is daar een voorbeeld van. Van der Valk is altijd op zoek naar goede medewerkers en onze flexibele, pragmatische aanpak bleek goed aan te sluiten bij de werkwijze van het familiebedrijf.”

Horeca wordt kansrijke sector

“De horeca heeft het nu zwaar, maar deze crisis gaat voorbij”, zegt Jolanda de Graaff, Recruitment manager Trainees & Talents bij Van der Valk Dienstencentrum. “De verwachting is dat de horeca straks in één klap booming wordt. Nederlanders kunnen niet wachten om weer uit eten te gaan en weekendjes weg te boeken. Wij willen klaar zijn voor deze grote drukte en dat betekent dat we genoeg goede collega’s willen opleiden en behouden.” Vóór corona had de horeca al te maken met personeelstekorten. Het aantal afgestudeerde horecastudenten blijft al jaren achter bij de vraag. “Daarom werken we nu onder andere samen met SVO. Zo krijgen wij enthousiaste studenten binnen, die we samen met SVO opleiden tot toekomstige medewerkers. We zijn heel blij met studenten van de mbo 2-opleiding. Dit zijn de aanpakkers, de mensen die de gastvrijheid in onze restaurants bepalen. Zij zijn voor ons onmisbaar.”

ADVERTISEMENT

Stageplaatsen bij vijf Van der Valk-hotels

De opleiding Medewerker food & hospitality wordt vanaf komend schooljaar nieuw gegeven op de SVO-locaties in Groningen, Heerhugowaard en Eindhoven. Studenten kunnen stage lopen bij de Van der Valk-hotels in Volendam, Hoorn, Groningen-Hoogkerk, Drachten en Stein-Urmond. Van der Valk en SVO maken een selectie uit de aanmeldingen en doen samen de intake. Van der Valk zet SVO-studenten in op de afdeling live cooking en in de bediening. Studenten worden opgeleid tot allround medewerkers en krijgen de kans om zoveel mogelijk te leren. Wat ze op school leren, kunnen ze meteen toepassen in de praktijk.

Tags: HoonrHorecaStagesSVO vakopleidingVan der ValkVolendam
Previous Post

52,4 miljoen vanuit Europa voor corona-herstel landbouw

Next Post

Maaike Steltenpool stopt als Toeristisch Coördinator Medemblik; ‘Tijd voor een volgende stap’

Next Post
Maaike Steltenpool stopt als Toeristisch Coördinator Medemblik; ‘Tijd voor een volgende stap’

Maaike Steltenpool stopt als Toeristisch Coördinator Medemblik; ‘Tijd voor een volgende stap’

Recente berichten

  • Geriant viert 25-jarig bestaan met focus op toekomst van dementiezorg
  • Dit zijn de 30 genomineerden voor Beste Onderneming van Noord-Holland 2025
  • Van bakfiets tot Europese bloemenspecialist: de nieuwe generatie Jong neemt het roer over
  • Gratis met de bus voor automobilisten in Noord-Holland-Noord; ‘alternatief uitproberen’
  • Kraakman BV breidt dealernetwerk uit na faillissement GroeNoord
[INSERT_ELEMENTOR id="231479"]
  • Home
  • Nieuws
  • Zakelijk
  • Verdieping
  • Contact

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Nieuws
    • NHNregio
    • AlkmaarRegio
    • NoordkopRegio
    • WestfrieslandRegio
    • WaterlandRegio
  • Zakelijk
    • ZakelijkNHN
    • Alkmaarinbedrijf
    • Noordkopinbedrijf
    • Waterlandinbedrijf
    • Westfrieslandinbedrijf
  • Verdieping
    • Column
    • Regio vacatures
  • Contact

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.