AVENHORN – In Wijkleercentrum Avenhorn worden studenten op innovatieve wijze opgeleid naar werk in de zorg. Omdat het openbaar vervoer tussen de verschillende dorpen in Koggenland niet goed geregeld is, kunnen de studenten niet bij alle inwoners komen.
Wijkleercentrum Avenhorn benaderde de Westfriese Uitdaging met de vraag of er een bedrijf is dat twee elektrische fietsen beschikbaar wilde stellen. Fietsvoordeelshop.nl ging deze uitdaging aan en wethouder Win Bijman overhandigde de fietsen feestelijk op dinsdag 8 oktober.
Studenten op de fiets
In Wijkleercentrum Avenhorn worden studenten op locatie praktijkgericht en innovatief opgeleid naar werk in de zorg. De stage wordt besteed aan praktische ondersteuning bij het dagelijks leven voor hulpbehoevende mensen. Denk hierbij aan het helpen met de boodschappen of het bereiden van een maaltijd. Zowel studenten als kwetsbare inwoners worden begeleid naar grotere zelfredzaamheid.
Helaas sluit het openbaar vervoer tussen de dorpen in Koggenland niet goed aan. Vooral de kleinere dorpen waar veel ouderen alleen thuis wonen en de eenzaamheid groot is zijn slecht bereikbaar. Met een elektrische fiets zouden de studenten hier makkelijker kunnen komen.
Overhandiging
Fietsvoordeelshop.nl vindt de missie van om kwetsbare inwoners te bereiken een mooi doel en draagt daar graag zijn steentje aan bij. Speciaal voor de studenten stelt Fietsvoordeelshop.nl twee elektrische fietsen beschikbaar. Op dinsdag 8 oktober overhandigde wethouder Zorg, Welzijn & Onderwijs van de gemeente Koggenland Win Bijman de fietsen aan Wijkleercentrum Avenhorn.
Win Bijman: “Met dit Wijkleercentrum hebben we extra handen in de Koggenlandse samenleving om kwetsbare inwoners te helpen en mantelzorgers te ontlasten. Tegelijkertijd bouwen de studenten aan hun toekomst; met de opgedane kennis en ervaring en het diploma ‘helpende zorg en welzijn’.”
Over de Westfriese Uitdaging
De Westfriese Uitdaging is een stichting die het bedrijfsleven koppelt aan maatschappelijke organisaties. Maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar kennis of materialen en bedrijven willen graag maatschappelijk betrokken ondernemen. Dus in plaats van dat spullen worden weggegooid bij een verhuizing, worden verenigingen blij gemaakt. Of bijvoorbeeld in plaats van paintballen tijdens een teamuitje, gaat een bedrijf klussen bij een dierenopvang. Alles is met gesloten beurs. In de vijf jaar dat de Westfriese Uitdaging al bestaat, zijn er al bijna 700 succesvolle verbindingen gelegd tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven.