HOORN – Tijdens de bestuursvergadering van begin mei heeft Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hoorn (KHN Hoorn) een nieuw bestuur gevormd.
Het proces van het nieuwe bestuur begon begin 2017. Sinds januari zijn er gesprekken gevoerd met leden van KHN Hoorn en is het te vormen bestuur meerdere malen bij elkaar gekomen. Op de laatste vergadering van 3 mei is besloten om als bestuur verder te gaan.
Slagvaardig
Met het nieuwe bestuur hoopt KHN Hoorn weer slagvaardig te zijn in gesprekken met burgemeester, wethouders en ambtenaren van de gemeente, raadsleden en stakeholders zoals HbA (Holland boven Amsterdam), Hoorn Marketing, etc.
Speerpunten
Het nieuwe bestuur heeft inmiddels een gesprek gehad met burgemeester Nieuwenburg. Tijdens dit gesprek kwamen o.a. de volgende speerpunten aan bod:
- Gelijk speelveld (KHN is voor eerlijke concurrentie)
- Vestigingsbeleid (evenwichtig aanbod horeca, afgestemd op de vraag)
- Terrassen-en evenementenbeleid (regels in overleg met horeca, maatwerk waar het kan)
- Veiligheid (samen optrekken met ondernemers, gemeente en politie is cruciaal)
Samenstelling
De samenstelling van het nieuwe bestuur is als volgt:
Voorzitter: Rene Stam van Brasserie Velius, Snackhuis De Poort
Secretaris: Ron Wisker van IJssalon Vivaldi
Penningmeester: Sandy Plat van Restaurant De Hoofdtoren
Bestuurslid: Frank Wiese van o.a. Winston, Duvels, Steak, d’Oude Waegh, ‘t Hop
Bestuurslid: Rob Baltus van Restaurant De Nadorst
“Rob Baltus is jarenlang voorzitter geweest van de afdeling en heeft deelgenomen aan de ledenraadscommissie voor het regiobestuur Noord Holland. Wij zijn verheugd dat hij zich opnieuw wil inzetten voor het bestuur”, aldus KHN Hoorn.